Julen 2019
Småkaker med sjokoladebiter II
Menyer
Første dag jul
Mild rakørret med eggerøre og lefse ?
Rundstykker (lages i forveien – fine å fryse)
Syltetøy
Hovedrett
Salmalaks m/agurksalat, smeltet smør og kokte poteter
Dessert
Annen dag jul
Forrett
https://www.matgodt.no/forretter/marinert-laksesnacks/
Meget god. Brukte hjemmelaget loff.
Eggerøre på ristet loffskive til B.K.
Hovedrett – vi var 5 voksne
Elgstek – se her. 62 grader. Tok ca 1 1/2 time på 125 grader.
23/11-2019: Kjøpte 2 elgsteker hos Meny: 1,264 kg + 1,098 kg. Leverandør: www.livilt.no Tas ut 23/12.
Vi spiste den minste. Kjøp en på 1.2 kg neste år.
Kokte råskrelte poteter – hvor mange? 3 til hver = 20. Det ble tre til overs.
Viltsaus – 2 pakker. Greit med to pakker – 1 liter saus. (Jakobs viltkraft 250 ml var veldig bra. Ikke lagre i kjøleskap)
Satte inn steken kl. 16.00 – ferdig ca 17.30. Hvile ca 15 min.
Forrett spist kl. 17.30. Gløgg kl. 17.00
Grønnsaker:
1 blomkål og 2 brokkoli. Bruk 1 blomkål og 1 brokkoli neste år.
Tomater glemte jeg i år.
Soppstuing av 500 gr sopp – alt gikk med
Rødvin: 1 flaske Cotes du Rhone
1 solo
Eplemost EDEL m/Gravenstein – kjøpt på Vinmonopolet
Dessert
Multer og kremfløte m/ett glass (Moscato d’Asti 2018 (bestillingsvare). Multene tas ut 24/12.
Sjokolademouse for to personer. Lages ferdig første dag jul.
Nyttårsaften
Pedregosa Cava. Reserva Clos. Brut Nature
Forrett droppes i år
Hovedrett
Reinstyrstek
Kjøpte en frosset stek på 900 gr 14/11-19 fra Finnmarks Rein på Meny.
Sjampingjongstuing m/creme fraische. (Stek sjalottløk og sjampinjonger i olje til de blir fint brune + tilsett creme fraiche)
Blomkål
Bringebær med fløte til dessert – Moscato d’Asti 2018 ?.
Vin: Santa Sofia Valpolicella Ripasso ?
Dessert
Bringebær og fløte