Julen 2018
Kaker
Småkaker med sjokoladebiter (veldig gode)
Menyer
Første dag jul
Rakørret med eggerøre og lefse
Syltetøy
Hovedrett
Salmalaks m/agurksalat, Sandefjordsmør og kokte poteter
Hvitvin: Eifel.Pfeifer Riesling Kabinett
Dessert
Annen dag jul
Egge eplegløgg med plomme IKKE GOD!
Forrett
Syltet ørret på urtesalat og pepperotkrem
Veldig god forrett. De yngste likte den ikke.
Bør nok servere hvitvin til denne, og ikke rødvin.
(Pepperotkrem basert på kremfløte)
Hovedrett
Elgstek – se her. 62 grader. Tok ca 1 1/2 time på 125 grader
Kokte råskrelte poteter – hvor mange? 3 til hver = 21 + 4 = 25
Viltsaus – 2 pakker. Greit med to pakker – 1 liter saus.
Grønnsaker:
1 blomkål og 3 brokkoli.
Tomater
Soppstuing
Rødvin: 2 flasker Gran Feudo Reserva 2012. MEGET GOD
1 solo
Egge eplemost . IKKE VELG AROMA IGJEN
Dessert
Multer og kremfløte m/ett glass Castiôn Moscato d’Asti 2016. Multene tas ut 24/12.
Sjokolademouse for to personer. Lages ferdig første dag jul.
Nyttårsaften
Pedregosa Cava. Reserva Clos. Brut Nature
Forrett
RØKELAKS PÅ SALATBLAD
Hovedrett
Annen oppskrift – her
Kalvesteken trenger nok 1 1/2 time + 20 min hvile.
Asparges bønner (gule)
Sjampingjongstuing m/creme fraische. (Stek sjalottløk og sjampinjonger i olje til de blir fint brune + tilsett creme fraiche)
Blomkål
Bringebær med fløte til dessert – Moscato d’Asti 2017.
Vin: Santa Sofia Valpolicella Ripasso