Hjortestek 170224

Far fylte 93 pr 16/2-24.

Holder selskap for ham, hjemme hos far.

Kristin lager kake.

Jan ordner vin og forrett (kamskjell med tilbehør)

Vi blir 6 personer.

Meny

Hjortestek. Kjøpt 1,5 kg på Meny i romjulen 2023.

Hadde det nyttårsaften 2020 – til far og meg. Mor var på Bråset.

Poteter: 14-15. Hadde fløtegratinerte poteter i 2020. Tok med mandolin – den hvite.

2 poser rødvinsaus + 18,7 cl rødvin

 

Hjortestek med fløtegratinerte poteter. Ta ut steken 14.2.24

27/12-23: Kjøpte en stek, Dåhjort i nett på 1500 gram på Meny.

Trenger 1 løk og et par gulrøtter sammen med steken i stekeovnen.

Ta ut steken på morgenen. Tok den ut kl 06.50 17/2-24.

Hjortestek med fløtegratinerte poteter | Oppskrift – MatPrat

Hjortesteik med rødvinssaus og mandelpotet-og persillerotpurè – Med hjerte for mat

Sett ovnen på 130 grader – skru den opp, om det tar for lang tid.

2020: Satte inn steken kl 16.15. Kl 17.50 tok jeg den ut – termometeret viste da 60,5 grader. Ta ut på 61 grader neste gang.

2024: Sett inn steken kl 15.50 – hvis 2 timer. Bør være klar 17.50 + 10 min ekstra kanskje + hvile 15 min  => 18.15. Være hos far 15.40. Gå fra meg kl 15.00.

 

Grønnsaker:

Tyttebærsyltetøy (far har kjøpt)

Blomkål
2 tomater
Brokkoli

Blomkål 

  1. Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
  2. Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene.
  3. Kok bukettene til de er møre, ca, 7-9 minutter. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt

Hvordan koke brokkoli?
Slik koker og damper du brokkoli | Bama

  1. Skjær av stilkenden.
  2. Fjern de små bladene på stilken.
  3. Skrell stilken med en skreller eller en kniv.
  4. Del den i to eller fire deler.
  5. Kok opp vann med litt salt, og legg i brokkolien. Kok brokkolien i 2-3 minutter, så beholder den både farge og spenst. Du kan også gi brokkolien et oppkok, før du trekker kjelen av platen og lar brokkolien trekke i cirka 3 minutter.

 

Fløtegratinerte poteter

Hjortestek med fløtegratinerte poteter | Oppskrift – MatPrat

Sett potetene inn sammen med steken siste 45-60 minutter. Ta ut steken og skru opp temperaturen til 200 °C, dryss over revet ost og stek videre i 15-20 minutter, til osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.

Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.
Fløtegratinerte poteter – Nydelig tilbehør | Oppskrift (godt.no) Bruk matfløte istedenfor kremfløte, ref. oppskriften fra Tine

Fløtegratinerte Poteter – Oppskrift fra TINE Kjøkken

Vilt med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus (tv2.no)

Forrett

Jan ordner. Jeg tok med bestikk til forretten.

Dekket bordet tidligere på dagen.

 

Dessert

Vaniljeis med bringebær. Tok ut tre x ca 300 gram bringebær

Kjøp 2 x 1 liter Royal vaniljeis

 

Handlet:

15 beate poteter (1 pose? ca 1,5 kg)

1 løk

Noen gulrøtter

Timian

2 tomater

2 poser rødvinsaus

2 matfløte

225 gr revet ost

1 blomkål

1 Brokkoli

1/2 l lettmelk

Comments are closed.