Far fylte 93 pr 16/2-24.
Holder selskap for ham, hjemme hos far.
Kristin lager kake.
Jan ordner vin og forrett (kamskjell med tilbehør)
Vi blir 6 personer.
Meny
Hjortestek. Kjøpt 1,5 kg på Meny i romjulen 2023.
Hadde det nyttårsaften 2020 – til far og meg. Mor var på Bråset.
Poteter: 14-15. Hadde fløtegratinerte poteter i 2020. Tok med mandolin – den hvite.
2 poser rødvinsaus + 18,7 cl rødvin
Hjortestek med fløtegratinerte poteter. Ta ut steken 14.2.24
27/12-23: Kjøpte en stek, Dåhjort i nett på 1500 gram på Meny.
Trenger 1 løk og et par gulrøtter sammen med steken i stekeovnen.
Ta ut steken på morgenen. Tok den ut kl 06.50 17/2-24.
Hjortestek med fløtegratinerte poteter | Oppskrift – MatPrat
Hjortesteik med rødvinssaus og mandelpotet-og persillerotpurè – Med hjerte for mat
Sett ovnen på 130 grader – skru den opp, om det tar for lang tid.
2020: Satte inn steken kl 16.15. Kl 17.50 tok jeg den ut – termometeret viste da 60,5 grader. Ta ut på 61 grader neste gang.
2024: Sett inn steken kl 15.50 – hvis 2 timer. Bør være klar 17.50 + 10 min ekstra kanskje + hvile 15 min => 18.15. Være hos far 15.40. Gå fra meg kl 15.00.
Grønnsaker:
Tyttebærsyltetøy (far har kjøpt)
Blomkål
2 tomater
Brokkoli
Blomkål
- Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
- Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene.
- Kok bukettene til de er møre, ca, 7-9 minutter. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt
Hvordan koke brokkoli?
Slik koker og damper du brokkoli | Bama
- Skjær av stilkenden.
- Fjern de små bladene på stilken.
- Skrell stilken med en skreller eller en kniv.
- Del den i to eller fire deler.
- Kok opp vann med litt salt, og legg i brokkolien. Kok brokkolien i 2-3 minutter, så beholder den både farge og spenst. Du kan også gi brokkolien et oppkok, før du trekker kjelen av platen og lar brokkolien trekke i cirka 3 minutter.
Fløtegratinerte poteter
Hjortestek med fløtegratinerte poteter | Oppskrift – MatPrat
Sett potetene inn sammen med steken siste 45-60 minutter. Ta ut steken og skru opp temperaturen til 200 °C, dryss over revet ost og stek videre i 15-20 minutter, til osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.
Fløtegratinerte Poteter – Oppskrift fra TINE Kjøkken
Vilt med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus (tv2.no)
Forrett
Jan ordner. Jeg tok med bestikk til forretten.
Dekket bordet tidligere på dagen.
Dessert
Vaniljeis med bringebær. Tok ut tre x ca 300 gram bringebær
Kjøp 2 x 1 liter Royal vaniljeis
Handlet:
15 beate poteter (1 pose? ca 1,5 kg)
1 løk
Noen gulrøtter
Timian
2 tomater
2 poser rødvinsaus
2 matfløte
225 gr revet ost
1 blomkål
1 Brokkoli
1/2 l lettmelk