Far fyller 94 år 16/2-25.
Far, Inger Helene og Steinar møtes til middag på Egon i Asker.
15/2-25
Bursdag hjemme hos far.
Kristin baker kaker.
Steinar – ikke helt frisk etter Mykoplasma i slutten av januar, men klarer å lage til maten.
Middag:
1,4 kg Gilde surret lammestek av lår. Gourmetlam. Hallingskarvet.
Påsken 2021:
Stek lammesteken på god varme stekepanne
Stekes i 125 grader i ovnen i 1 – 1 1/2 time for en stek på denne størrelsen. Tok 90 minutter. Tok den ut på 65 grader – helt perfekt! 670 gram stek
Tok ut steken fra kjøleskapet kl 14.00. Stekes fra 16.45. Den hadde da en kjernetemperatur på 15 grader. Burde kanskje vært tatt ut et par timer tidligere?
La hvile i 10 – 12 minutter.
Ta ut steken fra kjøleskap rundt kl. 10.00.
Stekes i 125 grader i 2 – 2 1/2 time. Spise kl. 18.00. Stek må inn i ovn kl 15.30 – kl 17.30. Ta ut på 64 grader.
Koke 12 poteter
2 pk Rødvinsaus
Rotgrønnsaker
- Gulrot
- Sellerirot
- Persillerot
- Pastinakk
- Krydder: rosmarin
- 3 dl vann (eller vin)/kraft/buljong
Skjer opp og legges rundt steken.
Kjenn på grønnsakene, når steken er ferdig.
Skru opp varmen til 175 grader, øs stekesjy over og stek videre, til middagen er klar.
Dessert:
Vaniljeis med varm sjokoladesaus. (B.K. spiser ikke sjokoladesaus.) Lag ca 1,5 dl saus. 150 sjokolade.