Laget 1. gang 26. mai 2019
Ingredienser
800 g | svinefiletytre eller indre |
500 g | poteter |
1 ts | timian |
1 stk | rød paprika |
1 stk | blomkål liten |
1 dl | eplemost |
olje til steking | |
salt | |
pepper |
- Høvle potetene i tynne skiver, pensle en langpanne med olje og ha i potetskivene. Strø over salt og pepper. Stek i ovnen på 200 °C ca. 20 min.
- Gni svinefileten med timian, salt og pepper. Brun fileten i en stekepanne, og la kjøttet ettersteke med potetene ca.10 min. til akkurat gjennomstekt.
- Del paprika i biter og blomkål i små buketter. Fres dem i olje i en stekepanne til det er blankt. Tilsett eplemost og kok møre under lokk, ca. 3 min. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med en god salat til.
Og kanskje en saus
Og kanskje er det godt med litt soppstuing.
Forslag til dessert?
26/5-19 serverte jeg riskrem med Piano bringebærsaus