Kilde: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/spaghetti-med-kj%C3%B8ttboller
1 person
KJØTTBOLLER:
200 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
½ stk | egg |
⅛ ts | oreganokrydder |
⅛ ts | salt |
⅛ ts | pepper |
1 ss | olivenolje (gjerne blandet med smør) til steking |
SPAGETTI:
140 g | ukokt spagetti |
PASTASAUS:
½ stk | løk |
½ ss | olivenolje |
½ boks | hermetiske tomater à 400 g |
½ dl | vann |
1 ss | oreganokrydder, ev. frisk hakket oregano |
½ stk | grønnsakbuljongterning |
¼ ts | salt |
⅛ ts | pepper |
PASTASAUS:
- Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
- Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
KJØTTBOLLER:
- Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
TIPS:
Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.
- Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
- Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
-
SPAGETTI:
- Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken.