Skogsgryte med flatbiff

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/skogsgryte/

 

Tar ca 1 1/2 time.

Noe kan gjøres tidligere.

 

3 porsjoner

  • 525 g flatbiff av storfe eller oksestek
  • 12 ss margarin til steking
  • 34 stk løk
  • 12 stk gulrot
  • 34 stk persillerot
  • 34 stk knuste einebær
  • 3 dl vann
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 34 ss seterrømme
  • 34 dl melk
  • 12 ss hvetemel
  • 12 ss solbærsaft
  • 34 ts salt
  • 34 ts pepper
  • 34 ts tørket timian

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i terninger på 3×3 cm.
  2. Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
  3. Skjær løk i båter. Skjær gulrot og persillerot i skiver. knus eierbær
    Ha det i gryten sammen med knust einebær.
  4. Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter.   Sjekk at kjøttet er blitt mørt – la det trekke 10 minutter til, om det ikke er mørt. 
  5. Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten. Rør hvetemel godt ut i rømme og melk, og hell det over i gryten sammen med solbærsaft og timian.
  6. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.

 

Server med kokte poteter og tyttebær.

Punkt 1 – 4 kan gjøres tidligere på dagen. 

 

Rømmen kan byttes ut med fløte.

 

 

Comments are closed.