Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/skogsgryte/
Tar ca 1 1/2 time.
Noe kan gjøres tidligere.
3 porsjoner
- 525 g flatbiff av storfe eller oksestek
- 1 1⁄2 ss margarin til steking
- 3⁄4 stk løk
- 1 1⁄2 stk gulrot
- 3⁄4 stk persillerot
- 3 3⁄4 stk knuste einebær
- 3 dl vann
- 150 g frisk sjampinjong
- 3 3⁄4 ss seterrømme
- 3⁄4 dl melk
- 1 1⁄2 ss hvetemel
- 1 1⁄2 ss solbærsaft
- 3⁄4 ts salt
- 3⁄4 ts pepper
- 3⁄4 ts tørket timian
SLIK GJØR DU
- Skjær kjøttet i terninger på 3×3 cm.
- Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
- Skjær løk i båter. Skjær gulrot og persillerot i skiver. knus eierbær
Ha det i gryten sammen med knust einebær. - Ha i vann, kok opp og senk varmen. La det trekke i 30 minutter. Sjekk at kjøttet er blitt mørt – la det trekke 10 minutter til, om det ikke er mørt.
- Del opp soppen, stek den og ha den over i gryten. Rør hvetemel godt ut i rømme og melk, og hell det over i gryten sammen med solbærsaft og timian.
- La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter og tyttebær.
Punkt 1 – 4 kan gjøres tidligere på dagen.
Rømmen kan byttes ut med fløte.