Laget 26/12-17
To steker fra Meny, hver på 1,5 kg – vi var 7 voksne (derav 2 over 85 år).
Steken trenger ca 2 timer ved 125 grader.
Oppskrifter:
Bruker denne:
REINSDYRSTEK BENFRI MED STEKTE KANTARELLER OG BROKKOLI
- Stikk inn et steketermometer mot midten av kjøttet.
- Sett ovnen på 175 grader C og legg steken i langpanne. Hell på rødvinen.
- Steketid for reinsdyrstek er ca. 1 ½ time, avhengig av tykkelse på kjøttet.
- Ved 65 grader C er steken rosa, og ved 72 grader C er den grå.
- Reinsdyrsteken bør hvile i 15 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver.
- Stek kantareller og damp brokkoli mens kjøttet hviler.
SELLERIROTMOS
1 stk | sellerirot |
100 g | TINE Meierismør |
½ ts | salt |
½ ts | pepper |
Skrell og del sellerirot i biter. Kok mør i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og mos med smør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
https://www.dagbladet.no/mat/oppskrift/reinsdyrstek-med-viltsaus
Reinsdyrstek med kremet sopp og løk med fløtegratinerte poteter og smørdampede grønnsaker
Reinsdyrsstek med kantarellsaus og hasselbakte poteter
https://meny.no/oppskrifter/Vilt/Reinsdyr/Klassisk-reinsdyrstek/
Tyttebærsyltetøy
Poteter
Saus
Grønnsaker
Rødvin