Poteter – fløtegratinerte

Kilde: https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Hjemmelaget-flotegratinerte-poteter/ 

 

3 voksne

  • 8 stk poteter
  • 2.25 dl fløte
  • ¾ dl revet ost,
  • (1.5 stk hvitløksfedd)
  • salt
  • pepper
  • (0.38 ts revet muskatnøtt)

 

 

Slik gjør du

  1.  Forvarm ovnen til 200° C. Skrell poteter og finhakk hvitløk. Skjær potetene i tynne skiver, ca 3-5 mm.
  2. Kok potetene i fløten i 10 minutter
  3.  Smør en ildfastform, du trenger en som er ca. 20×30 cm.
  4.  Legg ett lag med potetskiver i den smurte forma. Strø over halvparten av hvitløken, salt og pepper, og hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.
  5.  Ha over ett nytt lag med potet, resten av hvitløken, salt og pepper. Avslutt med et lag potet og hell over resten av fløten.
  6.  Stek i ovnen på 200° C i ca. 20 minutter. Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.

 

Hvis du skal ha retten til en stek, gjør slik:

Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløk Legg poteter, løk og hvitløk i en smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over. Sett potetene inn sammen med steken siste 45-60 minutter på 125 grader. Ta ut steken og skru opp temperaturen til 200 °C, legg på ost og stek potetene videre i ca. 15 minutter, til osten har smeltet og fått en fin gyllen farge.

Kok gjerne potetene i fløten i 10 – 15 minutter, og reduser steketiden i ovnen.

 

 

 

Comments are closed.