Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/7016/makaronigrateng-med-brokkoli-og-kylling
Ingredienser 1 person
Lagd 1. gang 8/9-23. Meget god. (Fant oppskriften i 2018)
0.5 stk | brokkoli |
300 g | kyllingfilet |
150 g | makaronigjerne en stor variant |
1.5 dl | fløte |
1 dl | melk |
0.5 stk | hvitløksfedd |
100 g | gulostrevet |
salt og nykvernet pepper | |
oljeog smør til steking | |
bladpersillehakket |
Slik gjør du
- Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
- Rens og del brokkolien i små buketter.
Skjær kyllingen i strimler eller skiver og krydre med salt og pepper.
Stek kyllingen i en stor stekepanne over høy varme.
Legg kyllingen til side så lenge og stek brokkolien raskt i samme panne. - Kok opp melk, fløte og finhakket hvitløk. Smak fløtemelken til med salt og pepper.
- Bland sammen makaroni, kylling, brokkoli, fløtemelk og halvparten av osten.
Hell alt over i en mellomstor ildfast form, ildfast gryte eller lignende. - Dryss over resten av osten og bak gratengen i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er pent gyllen.
Dryss eventuelt over litt hakket persille før du serverer.