Tid: ca 1 time (4 porsjoner)
Sett stekeovnen på 200 grader.
4 dl makaroni (riflet – ikke snarkokt er best)
– Kokes slik det stå på pakka.
1 løk,
Skjæres i små biter – og stekes i panna
1 medisterpølse,
Skjæres i passende spisebiter
150 – 200 gr oppskåret bacon,
Stekes i panna
Eggestand:
2 egg
3 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
(1/2 – 1 dl revet ost)
Gjør slik:
- Løk, pølse og bacon: se kommentar over.
Smør et ildfast form (min 20 x 20 cm) med meierismør eller olje.
Legg et lag med makaroni i bunn (ca 1/4 av all makaroni)
Rør sammen løk, bacon, makaroni og pølse. (ca 1/2 av all makaroni)
Legg dette oppå makaroni (ca 1/4 av all makaroni) på toppen.
Lag eggestanden, og fordel denne over makaroni.
Strø evnt. litt revet ost over det hele.
Stek retten ved 200 grader i ca 40 minutter, toppen skal være blitt lys brun.
Serveres:
Alene med salat
Sammen med kokte poteter, smeltet smør og salat
Det som blir til overs settes i kjøleskap, og varmes opp dagen etter.