Laget første gang 19/8-16
Opprinnelig kilde: https://spar.no/Oppskrifter/Kyllinggrateng/
Meget god.
Server gjerne med Focaccia og en grønn salat.
Ingredienser
2 personer (1 person = litt mye til middag når det serveres brød til)
- 1 pakke bacon (1/2)
- 1 grillet kylling (1/2)
- 4 dl fullkornspasta eller vanlig pasta (2 dl)
- 400 g brokkoli (200 gr)
- 1 løk (1/2)
- 20 g smør (10 gr)
- 2 ss mel (1 ss)
- 4 dl melk (2 dl)
- 100 g revet ost / passe mengde
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 °C.
-
Kok pasta som beskrevet på pakken.
-
Stek baconbiter sprøtt og sett til siden.
-
Del opp kyllingen. Skinnet kan godt bli med.
-
Del brokkoli i små buketter.
-
Skjær løken i tynne båter. Kan gjerne freses litt i panna.
-
Bland sammen kylling, bacon, pasta, løk og brokkoli i en stor ildfast form.
-
Smelt smør i en kasserolle.Tilsett mel og rør rundt.
-
Ha i melken og pisk til det tykner. Kok opp – la det koke i 5 min. – Blir hvit saus.
-
Smuldre i osten og rør på lav temperatur til osten har smeltet.
-
Smak til med salt og pepper. Husk at ost og bacon er salt fra før.
-
Hell osteblandingen over formen og topp gjerne med fersk timian.
-
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Serveres gjerne med en grønn salat og Foccacia, og rødvin.
Punkt 3,4,5 og 6 kan gjøres tidligere på dagen.
Det tar ca 1 time å gjøre klart før siste steking i ovn.