Kyllinggrateng

Laget første gang 19/8-16

Opprinnelig kilde: https://spar.no/Oppskrifter/Kyllinggrateng/

Meget god.

Server gjerne med Focaccia og en grønn salat.

Ingredienser 

2 personer (1 person = litt mye til middag når det serveres brød til)

  • 1 pakke bacon (1/2)
  • 1 grillet kylling (1/2)
  • 4 dl fullkornspasta eller vanlig pasta (2 dl)
  • 400 g brokkoli (200 gr)
  • 1 løk  (1/2)
  • 20 g smør (10 gr)
  • 2 ss mel (1 ss)
  • 4 dl melk (2 dl)
  • 100 g revet ost / passe mengde

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Kok pasta som beskrevet på pakken.
  3. Stek baconbiter sprøtt og sett til siden.
  4. Del opp kyllingen. Skinnet kan godt bli med.
  5. Del brokkoli i små buketter.
  6. Skjær løken i tynne båter. Kan gjerne freses litt i panna.
  7. Bland sammen kylling, bacon, pasta, løk og brokkoli i en stor ildfast form.
  8. Smelt smør i en kasserolle.Tilsett mel og rør rundt.
  9. Ha i melken og pisk til det tykner. Kok opp – la det koke i 5 min. – Blir hvit saus.
  10. Smuldre i osten og rør på lav temperatur til osten har smeltet.
  11. Smak til med salt og pepper. Husk at ost og bacon er salt fra før.
  12. Hell osteblandingen over formen og topp gjerne med fersk timian.
  13. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

 

Serveres gjerne med en grønn salat og Foccacia, og rødvin.

Punkt 3,4,5 og 6 kan gjøres tidligere på dagen.
Det tar ca 1 time å gjøre klart før siste steking i ovn.

 

Comments are closed.