Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/8186/one-pot-pasta-kremet-pasta-med-kylling-kantareller-og-spinat
Ingredienser
1 personer (meg)
Laget 1. gang 7/9-19. Veldig godt!
200 – 250 g | kyllingfilet eller kyllinglårfilet |
150 – 200 g | kantarell eller annen sopp |
1 stk | sjalottløk eller 1 liten løk |
(1 fedd | hvitløk ) |
oljeeller smør, til steking | |
salt og nykvernet pepper | |
3-4 dl | kyllingkraft |
1.5 – 2 dl | fløte |
140 g | pastafettuccine, eller annen pasta |
ca 100 g | spinatfersk og renset |
- Skjær kyllingen i jevne biter. Rens kantarellene. Finhakk løk og hvitløk.
- Bruk en romslig gryte, tilsett olje og stek kyllingbitene et par minutter over høy varme. Krydre med salt og pepper og hell kyllingen over i en liten bolle så lenge.
- Varm gryta på nytt (du trenger ikke å vaske den) og stek soppen et par minutter over høy varme. Tilsett en klatt smør, sjalottløk og hvitløk. La det fres litt til under omrøring. Tilsett kyllingkraft, fløte og pasta. Kok opp og la det småkoke videre til sausen har tyknet og pastaen er ferdigkokt (cirka 15 minutter). Rør med jevne mellomrom (eller rist på gryta) underveis i kokingen slik at det ikke fester seg i bunnen.
- Bland inn kylling, spinat og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper. Dryss evnt over revet parmesan ved servering.