Kilde: Pannekake med røklaks og dill – Ungkarskokken og Potethakk – Ungkarskokken
Pannekaker | Oppskrift og video – MatPrat
Pannekakerøren:
- 2 stk. egg
- 1,5 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
- 0,25 ts salt
- 2,5 dl melk
- 0,5 ss smør
Bland mel og salt. Tilsett halvparten av melken. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La pannekakerøren svelle i ca. ½ time.
Fyll:
- 100 gr røkelaks
- 1/2 løk
- 2 ss dill
Grovkutt laksen, finhakke løken og dill.
Ha en skje smør i en varm teflonpanne. Legg oppi litt røklaks, dill og løk. La det frese i noen korte sekunder.
Potethakk:
3 poteter skåret i små biter
Fres potet i varm panne