Makaronigrateng med brokkoli og kylling

Kilde:  Makaronigrateng med brokkoli og kylling | Godt.no

Ingredienser

2

Porsjoner

  • 0.5 stk brokkoli
  • 300 g kyllingfilet
  • 150 g makaroni, gjerne en stor variant
  • 1.5 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 0.5 stk hvitløksfedd
  • 100 g gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille, hakket

Slik lager du makaronigrateng med brokkoli og kylling

Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær kyllingen i strimler eller skiver og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i en stor stekepanne over høy varme. Legg kyllingen til side så lenge og stek brokkolien raskt i samme panne.
Kok opp melk, fløte og finhakket hvitløk. Smak fløtemelken til med salt og pepper.
Bland sammen makaroni, kylling, brokkoli, fløtemelk og halvparten av osten. Hell alt over i en mellomstor ildfast form, ildfast gryte eller lignende.
Dryss over resten av osten og bak gratengen i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er pent gyllen. Dryss over litt hakket persille og server.

Comments are closed.