Kilde: Makaronigrateng med brokkoli og kylling | Godt.no
Ingredienser
2
Porsjoner
- 0.5 stk brokkoli
- 300 g kyllingfilet
- 150 g makaroni, gjerne en stor variant
- 1.5 dl fløte
- 1 dl melk
- 0.5 stk hvitløksfedd
- 100 g gulost, revet
- salt og kvernet pepper
- olje, og smør til steking
- bladpersille, hakket
Slik lager du makaronigrateng med brokkoli og kylling
Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del brokkolien i små buketter. Skjær kyllingen i strimler eller skiver og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i en stor stekepanne over høy varme. Legg kyllingen til side så lenge og stek brokkolien raskt i samme panne.
Kok opp melk, fløte og finhakket hvitløk. Smak fløtemelken til med salt og pepper.
Bland sammen makaroni, kylling, brokkoli, fløtemelk og halvparten av osten. Hell alt over i en mellomstor ildfast form, ildfast gryte eller lignende.
Dryss over resten av osten og bak gratengen i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter, eller til overflaten er pent gyllen. Dryss over litt hakket persille og server.