Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/lammestek-med-sitron-hvitlok-og-rotgronnsaker/
Kilde: https://www.matprat.no/matnyttig/oppdelingsguiden/lam/lammelar/lammestek-uten-ben/
NB!
Ta ut steken på morgenen, det vil redusere steketiden.
April 2019. Stek rett fra kjøleskap på 1,4 og tok nær 2 timer og 45 min.
Stek på ca 1 kg
Stek i panna, slik at det blir en stekeskorpe rundt hele.
Sett i langpanne, dekket med aluminiumsfolie
Sett steketermometer inn på det mest kjøttfulle delen.
Ovn på 125 grader
Stekes midt i ovnen.
Etter ca 1 1/2 time viser termometeret 65 grader, som er passende (medium stekt).
Kraften som kommer ut, brukes i sausen.
Pakk kjøttet inn i aluminumsfolie, og dekk et håndkle rundt (for å holde steken varm).
La steken hvile i 15 – 20 minutter.
Rotgrønnsaker
- Gulrot
- Sellerirot
- Persillerot
- Pastinakk
- Krydder: rosmarin
- 3 dl vann (eller vin)/kraft/buljong
Skjer opp og legges rundt steken.
Kjenn på grønnsakene, når steken er ferdig.
Skru opp varmen til 175 grader, øs stekesjy over og stek videre, til middagen er klar.
Serveres med kokte poteter og lammesaus.