Kilde: Lammeskavpanne | Oppskrift – MatPrat
Laget 1. gang 3/4-21. Meget god!
1 person (3 personer – 24/4-21)
- 300 g lammeskav/Gilde Hverdagslam 300 gr – MENY – Gilde hverdagslam (700 gr)
- 1 ss margarin eller smør til steking
- 0,5 stk. purre (1 purre)
- 250 g frisk sjampinjong (450 gr i skivet)
- 1 stk. gulrot (2 stk)
- (0,5 båt hvitløk)
- 1 dl vann eller lammekraft (250 ml Jacobs lammekraft fra Meny)
- 1,5 dl matfløte (3 dl matfløte + 1/2 – 0,75 dl fløte hvis far har)
- 1 ss soyasaus (2 ss)
- 0,25 ts salt
- 0,13 ts grovmalt pepper
- (1 ss hakket frisk persille )
Her ble det litt snaut med saus.
Neste gang: kjøp lammekraft og bruk det i steden for vann – MENY – 250 ml lammekraft
SLIK GJØR DU
- Legg lammeskav på kjøkkenbenken så det begynner å tine.
- Vask purren og skjær den i ringer. Skjær sopp og gulrot i skiver. Riv hvitløk.
- Varm margarin i en gryte og stek kjøttet på sterk varme i 3-4 minutter.
- Ha i purre, sopp, gulrot og hvitløk, stek videre i et par minutter.
- Hell i vann, fløte og soyasaus. Kok opp og la gryteretten småkoke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille.
Server med rørte tyttebær og potetmos eller bare kokte poteter.