Lammeskavpanne med poteter

Kilde: Lammeskavpanne | Oppskrift – MatPrat

Laget 1. gang 3/4-21. Meget god!

1 person (3 personer – 24/4-21)

  • 300 g lammeskav/Gilde Hverdagslam 300 gr – MENY – Gilde hverdagslam  (700 gr)
  • 1 ss margarin eller smør til steking
  • 0,5 stk. purre  (1 purre)
  • 250 g frisk sjampinjong (450 gr i skivet)
  • 1 stk. gulrot  (2 stk)
  • (0,5 båt hvitløk)
  • 1 dl vann eller lammekraft  (250 ml Jacobs lammekraft fra Meny)
  • 1,5 dl matfløte  (3 dl matfløte + 1/2 – 0,75 dl fløte hvis far har)
  • 1 ss soyasaus (2 ss)
  • 0,25 ts salt
  • 0,13 ts grovmalt pepper
  • (1 ss hakket frisk persille  )

Her ble det litt snaut med saus.

Neste gang: kjøp lammekraft og bruk det i steden for vann – MENY – 250 ml lammekraft

SLIK GJØR DU

  1. Legg lammeskav på kjøkkenbenken så det begynner å tine.
  2. Vask purren og skjær den i ringer. Skjær sopp og gulrot i skiver. Riv hvitløk.
  3. Varm margarin i en gryte og stek kjøttet på sterk varme i 3-4 minutter.
  4. Ha i purre, sopp, gulrot og hvitløk, stek videre i et par minutter.
  5. Hell i vann, fløte og soyasaus. Kok opp og la gryteretten småkoke i ca. 10 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille.

Server med rørte tyttebær og potetmos eller bare kokte poteter.

Comments are closed.