Lammegryte med kantareller og dill

Kilde:  https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/lammegryte-med-dill-og-skogens-gull/

Tar ca 30 min å lage

Lagd første gang 11/10-20

4 porsjoner:

  • 600 g strimlet lammekjøtt eller opptint lammeskav
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 300 g kantarell eller annen sopp
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 stk løk i grove biter
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

 

SLIK GJØR DU

  1. Kutt løk i grove biter.
  2. Varm en dyp stekepanne eller jerngryte med olje/margarin og fres kjøtt i omganger. Sett til side.
  3. Varm gryten på nytt med litt mer fett og stek sopp og løk. Ha kjøttet tilbake i gryten og tilsett hvitvin/eplemost. Kok opp og la det hele koke i 5 minutter.
  4. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet pepper. Sjekk at kjøttet er mørt.
  5. Finhakk dill og dryss over gryten ved servering.

Server gryten med tyttebær og kokte poteter eller godt brød.

Comments are closed.