Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/lammegryte-med-dill-og-skogens-gull/
Tar ca 30 min å lage
Lagd første gang 11/10-20
4 porsjoner:
- 600 g strimlet lammekjøtt eller opptint lammeskav
- 2 ss margarin /olje til steking
- 300 g kantarell eller annen sopp
- 1 bunt frisk dill
- 1 stk løk i grove biter
- 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
- 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
SLIK GJØR DU
- Kutt løk i grove biter.
- Varm en dyp stekepanne eller jerngryte med olje/margarin og fres kjøtt i omganger. Sett til side.
- Varm gryten på nytt med litt mer fett og stek sopp og løk. Ha kjøttet tilbake i gryten og tilsett hvitvin/eplemost. Kok opp og la det hele koke i 5 minutter.
- Rør inn crème fraîche og smak til med salt og kvernet pepper. Sjekk at kjøttet er mørt.
- Finhakk dill og dryss over gryten ved servering.
Server gryten med tyttebær og kokte poteter eller godt brød.