Lammefrikasse

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammefrikasse/

 

INGREDIENSER

6 porsjoner

  • 12 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 9 dl vann
  • 14 ts salt
  • 3 stk gulrot
  • 3 stk persillerot
  • 12 stk blomkål
  • 12 stk purre
  • 9 dl kraft fra steken
  • 6 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 12 ss frisk dill
  • 34 ss lettrømme
  • 12 ss sitronsaft

 

SLIK GJØR DU

  1. Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Ta av skummet. Tilsett salt. La kjøttet trekke (småkoke lett)  i ca. 1 – 2 timer.
  2. Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 15 min. eller til de er møre.
  3. Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.

Comments are closed.