Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lammefrikasse/
INGREDIENSER
6 porsjoner
- 1 1⁄2 kg grytekjøtt av lam med bein
- 9 dl vann
- 2 1⁄4 ts salt
- 3 stk gulrot
- 3 stk persillerot
- 1 1⁄2 stk blomkål
- 1 1⁄2 stk purre
- 9 dl kraft fra steken
- 6 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
- 4 1⁄2 ss frisk dill
- 3 3⁄4 ss lettrømme
- 1 1⁄2 ss sitronsaft
SLIK GJØR DU
- Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Ta av skummet. Tilsett salt. La kjøttet trekke (småkoke lett) i ca. 1 – 2 timer.
- Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 15 min. eller til de er møre.
- Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.