Se her: https://www.rema.no/oppskrifter/28/h%C3%B8stmat/irish-stew/REC-35667
ca 2 1/2 timer å lage
Laget første gang 14/9-19. Meget godt. Gode smaker.
3 voksne
Ingredienser
0,5 kg Poteter
350 g Gulrøtter
350 g Sellerirot
250 g Hodekål
1 stk Løk
3 stk Laurbærblad
1 ts Tørket timian
Ca 1,5 kg Lammekjøtt m/ben. Jeg hadde 1,1 kg 15/9-19.
1 ss Salt
Slik gjør du
Trinn 1
Del kjøttet i 5 x 5 cm biter og ha det i en kjele med kaldt vann så det dekker. Kok opp og småkok i 5 minutter. Hell av kokevannet, ha kjøttet i kaldt vann og skyll det rent for urenheter.
Trinn 2
Skrell poteter og grønnsakene, og kutt i 3 x 3 cm biter. Legg kjøttet lagvis i en kjele med poteter og grønnsaker, salt, pepper, laurbærblad og timian. Hell på vann til det står ca. 3 cm under øverste lag.
Trinn 3
Kok opp og la småkoke under lokk i 1,5 timer. Smak til kraften med evt. mer salt og pepper og sjekk om kjøttet er mørt.