Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/hostgryte-med-lam/
Laget første gang 14. oktober 2018.
INGREDIENSER – 2 porsjoner
- 400 g benfritt lammekjøtt i terninger (gjerne lammelår i skiver, som skjæres i biter)
- 1 ss margarin til steking
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
- 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 stk gulrot i biter
- 1⁄2 stk purre i strimler
- 1⁄2 stk sellerirot i biter
- 1 stk pastinakk i biter
- 50 g grønnkål i tynne strimler
- 3⁄4 ss maisstivelse (maizena) utrørt i litt kaldt vann
SLIK GJØR DU
Brun kjøtt raskt i en varm gryte med margarin, krydre med salt og pepper. Hell over kraft. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 40 minutter. Kjenn at det er mørt.
Skum godt av.
Tilsett grønnsaker og kok videre i 15-20 minutter.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann. Tilsett blandingen i gryten i en tynn stråle under omrøring. Kok opp. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter eller potetmos.
Forslag til høstdessert:
Eplegrøt med fløte