Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/kyllinglar-med-rotgronnsaker-i-appelsinsaus/
2 porsjoner
- 4 stk gulrot
- 1⁄2 stk kålrot
- evt. 1 stk persillerot
- 1⁄2 stk sellerirot
- 1 stk grønn chili
- 4 stk grillet kyllinglår
- 2 ss margarin
- 21⁄2 dl appelsinjuice
- 1⁄2 dl vann
- 1⁄2 dl soyasaus
salt og kvernet pepper
- ca. 1⁄4 potte frisk timian eller kruspersille
Slik gjør du:
1. Del grønnsakene i forholdsvis grove biter og brun dem i en stor stekepanne eller kjele med litt margarin. Legg i kyllinglårene og ha i appelsinjus, vann, soyasaus og timian. Ha over lokk og la det småkoke i 10-15 minutter.
2. Ta av lokket og sett pannen i stekeovnen på 225 °C i ca. 5 minutter til skinnet på kyllingen blir sprøtt. Dryss over litt mer krydderurter rett før servering.