Rask kyllinggryte
Kilde: www.Tine.no
Meget god. Laget første gang 3/2-2017.
2 porsjoner / 1 person (4 porsjoner)
Ingredienser
(Etter, gjelder påsken 2019 – 4 voksne)
1 pk (2 pk) | ukokt ris 4 pk |
2 stk (4 stk) | kyllingfileter (150 – 200 gr per person). 1.2 kg / 8 stk |
2 stk (4 stk) | gulrøtter 7 |
¼ stk (1/2 stk) | løk 1 |
(150 gr | Sopp. 6/11-23: Prøv dette ) |
1 ss (2 ss) | TINE Meierismør (til steking) |
0,6 dl (1,2 dl) | Sunniva® Original Eplejuice (ev. eplecider) 2,5 |
1,1 dl (2,2 dl) | TINE Lett Crème Fraîche 18 % (eller TINE Matfløte) 4,5 dl |
½ ss (1 ss) | balsamicoeddik 2 SS |
¾ ts (1 1/2 ts) | salt 3 ts |
¼ ts (1/2 ts) | pepper 1 ts |
½ ss (1 ss) | basilikum (kan sløyfes) |
Slik gjør du det
- Kok ris etter anvisningen på pakken.
- Rens og skjær gulrot passende lengder. Kokes møre i 10 – 12 minutter. Skjæres i passende terninger.
- Skjær kylling i små biter. Finhakk løk. Stek løken.
- Brun kylling i smør. Tilsett hvitløk, løk og gulrot og vend på det.
- Tilsett eplejuice og Crème Fraîche (ev. matfløte) og la det trekke i 10–15 minutter.
- Tilsett balsamicoeddik og smak til med salt og pepper.
- Server gryta med ris og pynt gjerne opp med litt basilikum.