Kyllinggryte med tomat og paprika

Kilde: Kyllinggryte med tomat og paprika | Prior

Tar ca 40 min å lage

 

Ingredienser – 4 personer

DU TRENGER
PRIOR Kyllingfilet 600 g
Gul løk 1 stk
Paprika 1 stk
Hvitløksfedd 2 stk
Tomatpurè 2 ss
Tomater 6 stk
Kyllingbuljong 2 dl
Tørkede chiliflak 1 klype
Hvitt sukker 1 klype
Olivenolje
Persille
Fersk mozzarella
Salt & Pepper

 

Slik gjør du

1

Rens løk og paprika og skjær det i jevne biter. Skjær hvitløken i tynne skiver.

Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og fres kyllingen over høy varme til den blir gyllen. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over på en tallerken så lenge.

2

Ha litt mer olje i pannen og fres løk, paprika og hvitløk over middels høy varme til grønnsakene begynner å mykne. Tilsett tomatpure og grovhakkede tomater. La det frese under omrøring i et par minutter.

Tilsett kraft, sukker og chili og gi det hele et oppkok. La det småputre i 10 – 15 minutter under sporadisk omrøring. Ha kyllingen tilbake i gryta og la det småputre videre i 5-10 minutter.

3

Smak til med salt og pepper. Topp gjerne med fersk mozzarella i biter eller smuldret fetaost, og dryss over litt hakket persille.

 

Serveres med kokt ris, potetmos og en grønn salat

Comments are closed.