Kilde: Kyllinggryte med tomat og paprika | Prior
Tar ca 40 min å lage
Ingredienser – 4 personer
DU TRENGER | ||
PRIOR Kyllingfilet | 600 g | |
Gul løk | 1 stk | |
Paprika | 1 stk | |
Hvitløksfedd | 2 stk | |
Tomatpurè | 2 ss | |
Tomater | 6 stk | |
Kyllingbuljong | 2 dl | |
Tørkede chiliflak | 1 klype | |
Hvitt sukker | 1 klype | |
Olivenolje | ||
Persille | ||
Fersk mozzarella | ||
Salt & Pepper |
Slik gjør du
1
Rens løk og paprika og skjær det i jevne biter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og fres kyllingen over høy varme til den blir gyllen. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over på en tallerken så lenge.
2
Ha litt mer olje i pannen og fres løk, paprika og hvitløk over middels høy varme til grønnsakene begynner å mykne. Tilsett tomatpure og grovhakkede tomater. La det frese under omrøring i et par minutter.
Tilsett kraft, sukker og chili og gi det hele et oppkok. La det småputre i 10 – 15 minutter under sporadisk omrøring. Ha kyllingen tilbake i gryta og la det småputre videre i 5-10 minutter.
3
Smak til med salt og pepper. Topp gjerne med fersk mozzarella i biter eller smuldret fetaost, og dryss over litt hakket persille.
Serveres med kokt ris, potetmos og en grønn salat