Kilde: https://meny.no/oppskrifter/Kylling/kremet-kyllinggryte-med-bacon-og-sopp/
Server med pasta tagliatelle og en frisk grønn salat.
Meget god. Laget 1. gang 19/1-19
Ingredienser – 2 middager en person/2 personer (4 voksne)
- 2 stk kyllingfile (420 – 450 gr) (900 gr)
- ½ stk stor løk eller 1 liten løk (1 stor løk)
- 1/2 liten hvitløk
- ½ stilk timian/noe tørket timian
- 150 g champignon (300 – 400 gr)
- 1-1 1/2 ss kyllingkraft (kok ut panna etter at kyllingen er stekt)
- 1 pk bacon
- 75-125 g kremost med hvitløk og urter. Brukte 125 gr Kremgo med urter (2 pk Kremgo med urter)
- 3 dl matfløte (5 – 6 dl)
- salt
- pepper
- Tagliatelle (ca 140 gr per persjon) evnt. fullkornvarianten (550 – 600 gr)
- Frisk salat (ferdigblandet) (2 poser)
Slik gjør du
- Hakk løk og hvitløk. Del opp kyllingfiletene i terninger. Del champignonen i biter og skjær opp bacon i små biter
- Brun kyllingen i en stekepanne, legg til side. Stek soppen, legg den og til side.
- Stek løk, bacon og hvitløk. Ha tilbake kylling og sopp i pannen. Krydre med timian.
- Ha over kremost, matfløte og kyllingkraften. La småkoke til kyllingen er mør.
- Smak til med salt og pepper. Server med tagliatelle og en frisk grønn salat. Gjerne rødvin.