Kyllinggryte med bacon og pasta

Kilde: https://meny.no/oppskrifter/Kylling/kremet-kyllinggryte-med-bacon-og-sopp/

Server med pasta tagliatelle og en frisk grønn salat.

Meget god. Laget 1. gang 19/1-19

Ingredienser – 2 middager en person/2 personer   (4 voksne)

  • 2 stk kyllingfile (420 – 450 gr)    (900 gr)
  • ½ stk stor løk eller 1 liten løk    (1 stor løk)
  • 1/2 liten hvitløk
  • ½ stilk timian/noe tørket timian 
  • 150 g champignon  (300 – 400 gr)
  • 1-1 1/2 ss kyllingkraft (kok ut panna etter at kyllingen er stekt)
  • 1 pk bacon
  • 75-125 g kremost med hvitløk og urter. Brukte 125 gr Kremgo med urter   (2 pk Kremgo med urter)
  • 3 dl matfløte  (5 – 6 dl)
  • salt
  • pepper
  • Tagliatelle (ca 140 gr per persjon) evnt. fullkornvarianten  (550 – 600 gr)
  • Frisk salat (ferdigblandet)   (2 poser)

Slik gjør du

  1. Hakk løk og hvitløk. Del opp kyllingfiletene i terninger. Del champignonen i biter og skjær opp bacon i små biter
  2.  Brun kyllingen i en stekepanne, legg til side. Stek soppen, legg den og til side.
  3.  Stek løk, bacon og hvitløk. Ha tilbake kylling og sopp i pannen. Krydre med timian.
  4.  Ha over kremost, matfløte og kyllingkraften. La småkoke til kyllingen er mør.
  5.  Smak til med salt og pepper. Server med tagliatelle og en frisk grønn salat. Gjerne rødvin.

 

 

Comments are closed.