Kilde: https://www.rema.no/oppskrifter/6673/kylling/kyllingform-med-sopp-og-cherrytomater/REC-35954
Laget 1. gang 23/8-2019
Ingredienser
ca 300 g |
Kyllingfilet, eller kyllinglårfilet
|
|
---|---|---|
(1,3 fedd |
Hvitløk)
|
|
150 g |
Sopp, f.eks Champignon
|
|
0,5 kurv |
Cherrytomater
|
|
ca 1 dl |
Creme Fraiche
|
|
1 ss |
Sitronsaft
|
|
1 ts |
Timian
|
|
1 ts |
Salt
|
|
1 ts |
Kvernet pepper
|
|
2 ss |
Solsikkeolje
|
|
1 ts |
Salt
|
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Salte og pepre kyllingbrystene og brun dem i en panne med solsikkolje.
Legg brystene i en ildfast form.
Trinn 2
Fres hakket hvitløk, delte ferske sopp og hele cherrytomater i stekepannen i to minutter. Tilsett creme fraiche, sitronsaft, timian og salt og kok opp.
Hell den varme stuingen over kyllingbrystene og ha formen i ovnen i 15 minutter ved 200 °C varmluft.
Tips!
Server med fransk baguett eller poteter.