Kyllingfilet med gratinerte rotgrønnsaker

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/kyllingfilet-med-gratinerte-rotfrukter/

Søte rotgrønnsaker, sprøtt ostedekke og saftig kylling i ovn er en topp kombinasjon! Som en variasjon kan poteter også bakes sammen med rotgrønnsakene.

1 person (3 personer)

  • 2 stk kyllingfilet (6 stk)
  • 1 ss flytende margarin  (3 ss)
  • 12 stk gulrot (5 gulrøtter)
  • 1 stk persillerot (3 stk)
  • 1 skive sellerirot (3 skiver)
  • 50 g revet parmesan (150 gr ost)
  • 12 ts tørket oregano ( 1 1/2 ts)
  • 12 ss olivenolje (1 1/2 ss)
  • 12 ts salt ( 1 1/2 ts)
  • 14 ts pepper ( 3/4 ts)

SLIK GJØR DU

1. Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove strimler. Ha olje i en ildfast form og legg over grønnsakene. Dryss over parmesan, oregano, salt og pepper. Bland alt godt. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i 20-25 minutter.

2. Brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Ha på salt og pepper.

3. Legg kyllingfiletene på toppen rotgrønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.

Server med brød.

Comments are closed.