Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/rask/kyllingfilet-med-gratinerte-rotfrukter/
Søte rotgrønnsaker, sprøtt ostedekke og saftig kylling i ovn er en topp kombinasjon! Som en variasjon kan poteter også bakes sammen med rotgrønnsakene.
1 person (3 personer)
- 2 stk kyllingfilet (6 stk)
- 1 ss flytende margarin (3 ss)
- 1 1⁄2 stk gulrot (5 gulrøtter)
- 1 stk persillerot (3 stk)
- 1 skive sellerirot (3 skiver)
- 50 g revet parmesan (150 gr ost)
- 1⁄2 ts tørket oregano ( 1 1/2 ts)
- 1⁄2 ss olivenolje (1 1/2 ss)
- 1⁄2 ts salt ( 1 1/2 ts)
- 1⁄4 ts pepper ( 3/4 ts)
SLIK GJØR DU
1. Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove strimler. Ha olje i en ildfast form og legg over grønnsakene. Dryss over parmesan, oregano, salt og pepper. Bland alt godt. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i 20-25 minutter.
2. Brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Ha på salt og pepper.
3. Legg kyllingfiletene på toppen rotgrønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.
Server med brød.