Kilde: http://matlagingsbloggen.blogspot.no/2015/05/kjttbrd-med-bacon-og-ovnsteikte.html
Meget god rett.
KJØTTBRØD:
3 pers.
ca.600 g. karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ts.salt
1/4 ts. pepper
1ts. oregano el. provencekrydder
2 strøkne ss. potetmjøl
ca 3 dl vatn (eller mjelk)
Ca. 8 tynne strimlar bacon.
———
8 middels store poteter
3-4 gulrøtter
———
8 middels store poteter
3-4 gulrøtter
1 – 2 Pasternakk eller persillerot eller sellerirot
1 løk
3 dl. buljong (vatn + terning)
2 ss smelta smør
1 1/2 ss soyasaus
persille (kan sløyfes)
1 løk
3 dl. buljong (vatn + terning)
2 ss smelta smør
1 1/2 ss soyasaus
persille (kan sløyfes)
Rør kjøttdeig/karbonadedeig seig med saltet. Tilset krydder og potemjøl og bland godt. Spe med væska litt etter litt. Rør evt. inn egget tilslutt saman med løken. Ha farsen over i ei smurt ildfast form.
Du kan enten bruke ei stor form slik at du får grønsakene ved sidan av eller to mindre slik at dei går ved sidan av kvarandre i steikomnen. Form farsen til eit avlangt brød. Bruk ein slikkepott eller hendene dyppa i kaldt vatn. Dekk overflata med baconstrimlar.
Sett steikomnen på 250 grader og begynn på grønsakene.
Du kan enten bruke ei stor form slik at du får grønsakene ved sidan av eller to mindre slik at dei går ved sidan av kvarandre i steikomnen. Form farsen til eit avlangt brød. Bruk ein slikkepott eller hendene dyppa i kaldt vatn. Dekk overflata med baconstrimlar.
Sett steikomnen på 250 grader og begynn på grønsakene.
Kok potetene i ca 20 minutter – for å sikre at det er myke ved servering
Kok gjerne gulrøttene i 10 minutter, for å gjøre dem mykere
Skjer poteter i båtar (du bestemmer sjølv om du vil skrelle dei, eg likar dei med skalet på)
gulrøtter i skiver og løk i båtar. Forvell løk og gulrot i buljongen 3-4 minutt. Ta vare på buljongen, den kan brukast til saus. Legg poteter, løk og gulrot rundt kjøttbrødet eller i ei eiga form slik eg har gjort. Ringle over smelta smør og soyasaus. Sett midt i omnen og reduser varmen til 200 grader.
Slå ca 1dl av buljongen over grønsakene etter ca halve steiketida. Rør litt i grønsakene underveis i steikinga. Steikast ca. 45min til grønsakene er mjuke og gyldne og kjøttbrødet gjennomsteikt.