Veldig godt.
Lagde det bl.a. 28/3-20
Karbonader
400 gr karbonadedeig
1 egg
1 SS potetmel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
0,5 dl melk (lett eller hel)
SLIK GJØR DU
Bland alt utenom melk godt sammen, når du jobber litt med deigen blir den seigere, og den holder lettere sammen da når du skal steke karbonader. Spe så med melk, litt om gangen og rør godt
Stekes i stekepanne med olje
Form kakene i passende størrelse.
Stek på høy varme til det har dannet seg en fin skorpe, på høy varme.
Etterstekes på lav varme – i passe antall minutter (avhenger av tykkelsen)
(Kan også etterstekes i stekeovn på 200 grader i ca 20 min)
Kilde: https://ingunns.no/saftige-knallgode-karbonader/
Soppstuing
Se min oppskrift her.
Blomkål
- Plukk av bladene for hånd eller skjær dem av med en kniv.
- Knekk av for hånd eller skjær av blomkålbukettene.
- Kok bukettene til de er møre, ca, 7-9 minutter. Stikk med en kniv for å kjenne når de er ferdigkokt
Stekte poteter
Skrell potetene
Skjær opp i passende biter
Sett stekeovnen på 200 grader
Kok i ca 15 min
Smør et ildfast fast med olje
Har de kokte potetbitene oppi fatet
Hell over litt olje
Salt
Timian
Stek i ca 20 min
(Hvis du ikke koker først, så trengs betydelig lenger tid i stekeovn. Se da denne oppskriften.)