Kilde:
https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/festfin-kalvestek/69962
Fremgangsmåte
Gni kjøttet med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Skrell grønnsakene og del løken i båter og gulrøttene i biter.
Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett steken inn i forvarmet ovn på 125° C. Hell på litt vann i formen. Om vannet fordamper i løpet av steketiden, etterfyll.
Steketiden er avhengig av størrelsen på steken. Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.
Pynt med friske urter som rosmarin.
Saus:
Rødvinsaus
Fløtesaus
Grønnsaker:
Blomkål, gulrøtter og broccoli
En annen oppskrift: