Kilde: https://kokkelering.no/kremet-gryterett-med-svinekjott/
3 personer
1 pk bacon
1 – 2 løk
10 stk champignon
600 gr svinebiff, flatbiff eller ytrefilet
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 ts paprikakrydder
2 ss tomatpuré
4 dl kjøtt- eller grønnsakskraft/buljong/fond
1-2 dl fløte
Salt og pepper
Slik gjør du:
- Skjær bacon i biter og hakk løk og champignon
- Surr dette sammen med smør i en gryte på middels varme
- Skjær kjøttet i terninger og ha det i gryten
- Rør mel ut i kraften og tilsett paprika og tomatpuré
- Tilsett kraften i gryten og la dette surre i ca 15 minutter
- Kok ris eller lag potetmos
- Tilsett fløte i gryteretten og gi den et oppkok – smak til med salt og pepper
Server gjerne med litt grønn salat
Tar ca 45 minutter å lage