Gryterett med svinekjøtt

Kilde: https://kokkelering.no/kremet-gryterett-med-svinekjott/

3 personer

 

1 pk bacon

1 – 2 løk

10 stk champignon

600 gr  svinebiff, flatbiff eller ytrefilet

2 ss smør

1 ss hvetemel

2 ts paprikakrydder

2 ss tomatpuré

4 dl kjøtt- eller grønnsakskraft/buljong/fond

1-2 dl fløte

Salt og pepper

Slik gjør du:
  • Skjær bacon i biter og hakk løk og champignon
  • Surr dette sammen med smør i en gryte på middels varme
  • Skjær kjøttet i terninger og ha det i gryten
  • Rør mel ut i kraften og tilsett paprika og tomatpuré
  • Tilsett kraften i gryten og la dette surre i ca 15 minutter
  • Kok ris eller lag potetmos
  • Tilsett fløte i gryteretten og gi den et oppkok – smak til med salt og pepper
Server gjerne med litt grønn salat
 Tar ca 45 minutter å lage

Comments are closed.