13/2-18: Brukte en skive skrei på ca 300 gr.
Del 1 – gjøres 45 – 60 min før del 2 påbegynnes
Kok opp 1 liter vann.
Tilsett 70 gr salt
Rør om til saltet har løst seg helt opp
Sett til avkjøling (beregn minst 30 min for avkjøling). Sett i kjøleskap, når 15 min har gått for å få den kald.
Del 2 A.
Legg fisken i det nå avkjølte saltvannet. Her skal fisken ligge i 10 minutter.
Del 2 B.
Lag en kokebuljong som fisken kan trekke i.
Tilsett helst stilker og biter. Alternativt tørket.
Eksempler:
salt, laubærblad, pepperkorn, persille stilker, dill, gulrot i skiver (NB! må skrelles først – skallet har en bittersmak).
Bruk så mye vann at fisken dekkes.
La kokebuljongen koke litt slik at smaken får utvikle seg. Smak på laken.
Del 3.
Ta opp fisken av laken. Tørk av den.
Buljongen bør holde 80 – 90 grader, når du skrur ned temperaturen.
Legg fisken oppi (husk å skru ned platen til ca 2 (lav temperatur)).
Tiden avhenger av fiskens tykkelse. Det tar gjerne 10 – 15 minutter.
Fisken er ferdig når den flaker seg fint.
Ta fisken opp, og sjekk med et termometer at den holder 55 grader.
Del 4.
Server med en salat eller agurksalat, kokte poteter og smelter meierismør.
Passende dessert: