Tagliatelle med laks i fløtesaus

2-3  porsjoner

250 g laksefilet i strimler

salt og pepper

75 gr sukkererter i biter

1 sjalottløk

1/2 – 1 dl tørr hvitvin

1 dl fiskekraft eller buljonterning

1 1/2 dl kremfløte

noen blader frisk basilikum i strimler

1 1/2 ss usaltet smør, kaldt

250 gr tagliatelle

 

Legg laksefileten på aluminiumsfolie.
Dryss på salt og pepper.
Stek laksefileten ved 180 grader i 8-9 minutter.
Hold fisken varm.

Kok sukkerertene i godt saltet vann i 5-6 minutter.
Hell av vannet, og sett sukkerertene til side.

Fres sjalottløken i en panne til løken er myk.

Hell over hvitvinen.

Reduser vinen til ca en tredel

Hell over fiskekraft

Kok inn kraften til det halve

Ha i fløten og skru ned varmen

Tilsett de strimlete basilikumbladene

Smak til med salt og pepper

Visp forsiktig inn smør i små klatter

Kok Tagliatellen i godt saltet vann

Sil av vannet

Bland to tredeler av sausen med tagliatellen

Fordel pastaen på tallerkener

Arranger laksestrimlene og sukkerertene på tagliatellen, og hell over resten av sausen.

Comments are closed.