2-3 porsjoner
250 g laksefilet i strimler
salt og pepper
75 gr sukkererter i biter
1 sjalottløk
1/2 – 1 dl tørr hvitvin
1 dl fiskekraft eller buljonterning
1 1/2 dl kremfløte
noen blader frisk basilikum i strimler
1 1/2 ss usaltet smør, kaldt
250 gr tagliatelle
Legg laksefileten på aluminiumsfolie.
Dryss på salt og pepper.
Stek laksefileten ved 180 grader i 8-9 minutter.
Hold fisken varm.
Kok sukkerertene i godt saltet vann i 5-6 minutter.
Hell av vannet, og sett sukkerertene til side.
Fres sjalottløken i en panne til løken er myk.
Hell over hvitvinen.
Reduser vinen til ca en tredel
Hell over fiskekraft
Kok inn kraften til det halve
Ha i fløten og skru ned varmen
Tilsett de strimlete basilikumbladene
Smak til med salt og pepper
Visp forsiktig inn smør i små klatter
Kok Tagliatellen i godt saltet vann
Sil av vannet
Bland to tredeler av sausen med tagliatellen
Fordel pastaen på tallerkener
Arranger laksestrimlene og sukkerertene på tagliatellen, og hell over resten av sausen.