Skrei, stekt med rødvinssaus

Kilde:  https://3iuka.no/oppskrifter/skrei/stekt-skrei-med-rodvinssaus/

Drikke til Skrei: https://3iuka.no/artikler/arter/skrei/drikke-til-skrei-og-torsk/

https://3iuka.no/artikler/arter/skrei/slik-tilbereder-du-skrei/

 

Når du kommer hjem legger du pakken i en plastboks i kjøleskapet sammen med isbiter eller kjøleelementer. Da holder temperaturen seg nærmest mulig null, ideelt for skrei!

 

Drikke til Skrei (m/alkohol):

Både rødvin og hvitvin kan brukes.

Rød: En lett og fruktig barbera, valpolicella eller beaujolais.

Hvit: en vin som er laget på Sauvignon Blanc, Riesling eller Albariño.
16/2-20: https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Faustino-Rivero-Albarino/p/11405301 

 

 

1 person 

Ingredienser

  • 200 – 250 g skreifilet
  • 0.5 ts salt
  • 0.1 ts pepper
  • olje
  • smør

Råstekte poteter

  • 4 stk mandelpotet
  • 3 stk olivenolje
  • salt og pepper

Rødvinssaus

  • 1/2 stk sjalottløk
  • 1/2 dl rødvin
  • 50 g smør
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 150 g sjampinjong
  • smør
  • salt og pepper

 

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker.
  • Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter.
  • Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør.
  • Legg skreien med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir.
  • Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.

Råstekte poteter

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.
  • Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter.
  • Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper.
  • Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.
  • Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Rens sopp og stek den gyllen i smør.
  • Dryss med salt og pepper.

Server skreien med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp.

 

 

 

Comments are closed.