Kilde: https://3iuka.no/oppskrifter/skrei/stekt-skrei-med-rodvinssaus/
Drikke til Skrei: https://3iuka.no/artikler/arter/skrei/drikke-til-skrei-og-torsk/
https://3iuka.no/artikler/arter/skrei/slik-tilbereder-du-skrei/
Når du kommer hjem legger du pakken i en plastboks i kjøleskapet sammen med isbiter eller kjøleelementer. Da holder temperaturen seg nærmest mulig null, ideelt for skrei!
Drikke til Skrei (m/alkohol):
Både rødvin og hvitvin kan brukes.
Rød: En lett og fruktig barbera, valpolicella eller beaujolais.
Hvit: en vin som er laget på Sauvignon Blanc, Riesling eller Albariño.
16/2-20: https://www.vinmonopolet.no/Land/Spania/Faustino-Rivero-Albarino/p/11405301
1 person
Ingredienser
- 200 – 250 g skreifilet
- 0.5 ts salt
- 0.1 ts pepper
- olje
- smør
Råstekte poteter
- 4 stk mandelpotet
- 3 stk olivenolje
- salt og pepper
Rødvinssaus
- 1/2 stk sjalottløk
- 1/2 dl rødvin
- 50 g smør
- salt og pepper
Tilbehør
- 150 g sjampinjong
- smør
- salt og pepper
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skrap skreiskinnet og skjær skreien i porsjonsstykker.
- Dryss salt og pepper over skreistykkene og la dem ligge i ca. 10 minutter.
- Brun skreistykkene i en stekepanne med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør.
- Legg skreien med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir.
- Etterstek skreien midt i stekeovnen til den så vidt er gjennomstekt, ca. 6 minutter.
Råstekte poteter
- Skru stekeovnen opp til 225 °C.
- Skrubb potetene godt, tørk dem og skjær dem i båter.
- Legg potetbåtene i en langpanne, drypp over olivenolje, og dryss over salt og pepper.
- Stek potetene midt i stekeovnen til de er møre og brune, ca. 20 minutter.
Rødvinssaus
- Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen.
- Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
- Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Rens sopp og stek den gyllen i smør.
- Dryss med salt og pepper.
Server skreien med råstekte poteter, rødvinssaus og ristet sopp.