Tatt utgangspunkt i: One pot skrei – alt i en gryte – Godfisk
2 porsjoner – 1 person (meg)
-
350 – 400 g skreifilet
-
0.25 dl olivenolje
-
1/2 gul løk
-
2 – 3 poteter
-
125 g sellerirot
-
10 stk cherrytomat
-
0.5 ts flaksalt
-
0.5 eple, grønt
-
0.5 dl eplejuice
-
0.5 bunt basilikum, frisk
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Krydre skreien med salt og grov nykvernet svart pepper.
- Skjær løk, potet og sellerirot i ca 1×1 cm biter
- Varm en gryte med oljen og stek terningene av løk, potet og sellerirot til de begynner å bli lysebrune og myke, omtrent 7 minutter.
- Tilsett hakket hvitløk, epleterninger, småtomater delt i to og salt.
- Hell deretter over eplejuicen og la det koke godt i 5 minutter.
- Legg skreien på toppen. Sett på lokk og la det småputre i 8-10 minutter, eller til fisken er ferdig. Det vet du når den flaker seg når du trykker lett på fisken
- Dryss over frisk basilikum og god olivenolje.
Tips: Server gjerne brød og godt smør til.