Sei – sitronbakt med selleripure

Kilde: https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Sitronbakt-sei-med-selleripure/

Denne oppskriften på ovnsbakt sei med selleripuré er en enkel familiemiddag som alle liker. Server gjerne med en frisk grønnkålsalat til.

Tid: ca 40 min

Ingredienser – 3/4 personer

  • 800 g seifilet
  • 400 g sellerirot
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ts sitronpepper
  • 1 stk sitron
  • 1 pose blandet grønn salat
  • ½ dl god olivenolje
  • 1 dl fløte
  • 4 ss smør
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1.  En enkel familiemiddag som alle liker!
  2.  Skrell og del sellerirot og løk i biter.
  3.  Kok møre i vann i ca.10 min.
  4.  Hell av kokevannet, ha i 3 ss smør og fløte og mos til fin pure. Smak til med salt og pepper.
  5.  Rens og legg seifileten i en ildfast form. Ha over sitronsaft, krydre med salt og pepper, og ha i 1 ss smør i formen. Stek fisken i ovnen på 220C i ca. 8-10 min.
  6.  Vask og del salaten, vend inn olivenolje og krydre den med sitronpepper. Server fisken med sellerirotpurre og salat.
  7.  Godt og enkelt!

 

Jeg serverte med poteter og fiskesaus (Lofoten) 15/9-18

 

 

Comments are closed.