Kilde: https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Sitronbakt-sei-med-selleripure/
Denne oppskriften på ovnsbakt sei med selleripuré er en enkel familiemiddag som alle liker. Server gjerne med en frisk grønnkålsalat til.
Tid: ca 40 min
Ingredienser – 3/4 personer
- 800 g seifilet
- 400 g sellerirot
- 2 stk sjalottløk
- 1 ts sitronpepper
- 1 stk sitron
- 1 pose blandet grønn salat
- ½ dl god olivenolje
- 1 dl fløte
- 4 ss smør
- salt
- pepper
Slik gjør du
- En enkel familiemiddag som alle liker!
- Skrell og del sellerirot og løk i biter.
- Kok møre i vann i ca.10 min.
- Hell av kokevannet, ha i 3 ss smør og fløte og mos til fin pure. Smak til med salt og pepper.
- Rens og legg seifileten i en ildfast form. Ha over sitronsaft, krydre med salt og pepper, og ha i 1 ss smør i formen. Stek fisken i ovnen på 220C i ca. 8-10 min.
- Vask og del salaten, vend inn olivenolje og krydre den med sitronpepper. Server fisken med sellerirotpurre og salat.
- Godt og enkelt!
Jeg serverte med poteter og fiskesaus (Lofoten) 15/9-18