Laks og blomkål grateng – Fiskeretten som både store og s… | Gladkokken
Oppskrift funnet 28/9-23
1 person (meg)
- 1 stk små blomkålhoder
- 300 gram salma laks
- makaroni
- ost av valgfri type
- hvit saus
Sette på to kjeler med vann på full varme. Den ene er til makaroni, den andre er til blomkålen. Sett på oven på 250 eller varmluft kombinert med grill element. Nå er det bare å begynne på sausen.
Finn frem en kjele og lag sausen
Nå er det bare å finne frem en ildfast form og legg i blomkål, makaroni og sausen. Rør godt rundt så sausen sprer seg godt rundt på blomkålen og inn i makaronien. Del laksen opp i passe store stykker og legg rett i formen. Fisken blir ferdig i ovnen de siste minuttene. Strø over litt ost og sett inn i oven. Stek i 5-10 minutter til osten begynner å bli gylden og fin.
Da er middagen klar til servering. Lykke til