Oppskriften nedenfor er en blanding av to oppskrifter:
Kilde 1: Kremet pasta med torsk og bacon – Ungkarskokken
Kilde 2: Pasta carbonara med torsk og bacon – Godfisk
1 person – meg
-
ca 300 gr torskefilet, uten skinn og bein
-
75 – 100 gr bacon (1 pakke med strimlet bacon)
- 1 liten løk – gjerne sjarlottløk
-
150 gr tagliatelle eller spagetti – gjerne fersk
- 2 egg
-
3 ss lett Crème Frâiche
-
salt og pepper
-
basilikum, frisk eller tørket
- Kok tagliatelle/spagetti etter anvisning på pakken.
- Skjær torsken i strimler, bacon i tynne strimler og finhakk løken.
- Stek baconstrimlene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø.
- Ha torsk og løk i stekepannen sammen med bacon, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 3 minutter.
- Rør sammen egg og Crème Frâiche.
- Sil vannet av pastaen, la den stå i 1 minutt og bland sammen med torsk, bacon, løk og egg- og Crème Frâicheblandingen.
- Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Dryss over litt basilikum
Server gjerne pastaen med en grønn salat.