Pasta carbonara med torsk og bacon

Oppskriften nedenfor er en blanding av to oppskrifter:

Kilde 1: Kremet pasta med torsk og bacon – Ungkarskokken

Kilde 2: Pasta carbonara med torsk og bacon – Godfisk

1 person – meg

  • ca 300 gr torskefilet, uten skinn og bein
  • 75 – 100 gr bacon (1 pakke med strimlet bacon)
  • 1 liten løk – gjerne sjarlottløk
  • 150 gr tagliatelle eller spagetti – gjerne fersk
  • 2 egg
  • 3 ss lett Crème Frâiche
  • salt og pepper
  • basilikum, frisk eller tørket

 

  • Kok tagliatelle/spagetti etter anvisning på pakken.
  • Skjær torsken i strimler, bacon i tynne strimler og finhakk løken. 
  • Stek baconstrimlene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø. 
  • Ha torsk og løk i stekepannen sammen med bacon, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 3 minutter. 
  • Rør sammen egg og Crème Frâiche.
  • Sil vannet av pastaen, la den stå i 1 minutt og bland sammen med torsk, bacon, løk og egg- og Crème Frâicheblandingen.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Dryss over litt basilikum

 

Server gjerne pastaen med en grønn salat.

Comments are closed.