Ovnsbakt sei med stekte poteter

Ovnsbakt sei med stekte poteter, små tomater og kryddersmør

Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/9023/ovnsbakt-sei-med-stekte-poteter-smaa-tomater-og-kryddersmoer

 

Ingredienser

1person

200 g seifilet 
150 g poteter 
100 g tomatersmå 
olivenoljemild 
salt og nykvernet pepper 

Kryddersmør

25 g smør 
0.5 fedd hvitløk 
0.5 ts ingefærrevet, frisk 
0.5 ts
karrikrydder
0.5 ts paprikapulver 

 

Varm ovnen til 210 grader. Del potetene i jevne biter, ha de over i en ildfast form og vend potetene med olivenolje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i cirka 25 minutter til de blir gylne og knapt møre.

Tilsett tomatene, rør rundt og stek videre i 10 minutter, eller til potetene er møre og tomatene begynner å sprekke litt i skinnet. Ta formen ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.

Legg seifileten oppå potetblandingen. Drypp litt olje over fisken og krydre med salt og pepper.
Bak det hele videre i ovn i cirka 20 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk.

  1. Lag kryddersmøret i mellomtiden. Smelt smøret i en liten kasserolle. Finhakk eller mos hvitløken. La hvitløk, ingefær, karripulver, paprikapulver og chili frese i smøret under omrøring.  Pass på temperaturen, smøret skal bruse (og må for all del ikke bli brent).
  2. Øs kryddersmøret over fisken (drypp litt over potetene også) og server!

 

Comments are closed.