Ovnsbakt sei med stekte poteter, små tomater og kryddersmør
Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/9023/ovnsbakt-sei-med-stekte-poteter-smaa-tomater-og-kryddersmoer
Ingredienser
1person
200 g | seifilet |
150 g | poteter |
100 g | tomatersmå |
olivenoljemild | |
salt og nykvernet pepper | |
Kryddersmør |
|
25 g | smør |
0.5 fedd | hvitløk |
0.5 ts | ingefærrevet, frisk |
0.5 ts |
karrikrydder
|
0.5 ts | paprikapulver |
Varm ovnen til 210 grader. Del potetene i jevne biter, ha de over i en ildfast form og vend potetene med olivenolje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i cirka 25 minutter til de blir gylne og knapt møre.
Tilsett tomatene, rør rundt og stek videre i 10 minutter, eller til potetene er møre og tomatene begynner å sprekke litt i skinnet. Ta formen ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.
Legg seifileten oppå potetblandingen. Drypp litt olje over fisken og krydre med salt og pepper.
Bak det hele videre i ovn i cirka 20 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk.
- Lag kryddersmøret i mellomtiden. Smelt smøret i en liten kasserolle. Finhakk eller mos hvitløken. La hvitløk, ingefær, karripulver, paprikapulver og chili frese i smøret under omrøring. Pass på temperaturen, smøret skal bruse (og må for all del ikke bli brent).
- Øs kryddersmøret over fisken (drypp litt over potetene også) og server!