Opprinnelig oppskrift: http://gullimunn.com/2013/04/08/ovnsbakt-roye/
Laget første gang 12.5.2018. Veldig godt.
13/12-20, med oppdrettsørret fra Meny. (400 gr til ca 100 kr). Veldig godt.
Oppdrettsørret fra Meny, kjøpt 12/12-20
Røye m/agurksalat, kokte poteter og Hollandiase saus (Toro)
Sett ovnen på 200 grader
Tok av hode og finner. Skrapte, skylte og tørket fisken
Smurte ildfast fat med olje.
Grovhakket fersk kruspersille – ca 1/2 dl per fisk
En god klump smør i buken på fisken.
Salt gjerne fisken litt
Kruspersille i buken.
Ha saft fra presset sitron over fisken, og legg 2 -3 sitronskiver i faten sammen med fisken
Ha aluminiumsfolie løst over fatet
Stek i 40 – 45 min, til beina slipper/ryggfinnen slipper.
Server med agurksalat og kokte poteter + smeltet smør eller Hollandiese saus (Toro)
26/10-19: Ovnsbakt ørret, agurksalat, kokt potet og Hollandiase saus. Meget godt!
13/12-20: Ovnsbakt ørret, agurksalat, kokte poteter og smeltet smør. Veldig godt.
(Brukte tørket persille på glass i buken sammen med smør)