Kilde: https://3iuka.no/oppskrifter/kveite/ovnsbakt-kveite-med-eplesmorsaus/
2 porsjoner
Ingredienser
- 1 kg kveitefilet, med skinn
- 0.5 stk brokkoli
- 0.5 pack selleri
- 75 g sukkererter
- salt og pepper
Eplesmørsaus
- 0.5 stk sjalottløk
- 3 dl eplejuice
- 0.5 dl kremfløte
- 125 g smør, usaltet
- salt
- sitronsaft
- tabasco
- 0.5 stk eple, grønt
Tilbehør
- poteter
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Tørk kveiten med tørkepapir, dryss over salt og pepper og ha i en smurt ildfast form.
- Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fisken og bak midt i stekeovnen til fisken får en kjernetemperatur på 49 °C.
- La kveiten hvile på kjøkkenbenken i ca. 5 minutter. Temperaturen vil stige noen grader til, men bør ikke overstige 55 °C.
- Skjær brokkoli, stangselleri og sukkererter i små biter og kok i saltet vann til de har litt motstand i kjernen, ca. 3 minutter.
Eplesmørsaus
- Skjær sjalottløk i biter.
- Kok sjalottløk og eplejuice til væsken er halvert.
- Sil over i en ny kasserolle, tilsett kremfløte og kok opp.
- Ha i smør og smak til med salt, sitronsaft og tabasco.
- Finhakk eple og ha i sausen rett før servering.
Server ovnsbakt kveite med grønnsaker, eplesmørsaus og potet.