Lettsaltet torsk med bacon

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/lettsaltet-torsk-med-bacon/

 

3 voksne

  • ca 800 g lettsaltet torsk
  • ca 250 g i terninger bacon
  • 1 ss smør
  • 200 g gulrot

Potetmos

  • 800 kg (melne) poteter
  • 1 ss smør
  • ca 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

SLIK GJØR DU

  1. Skrell poteter til potetmos, og kok dem møre i usaltet vann. Mens potetene koker, tilbereder du resten.
  2. Reinskjær fisk for finner og bein. Del i rause porsjonsstykker. Kok opp usaltet vann i en vid kjele og legg i fiskestykkene. Kok opp, sett på lokk og trekk kjelen av platen. La fisken trekke i 8-9 minutter.
  3. Stek baconterninger i smør til det er gyllent. Sett til side og hold varmt.
  4. Skrell gulrøttene, og kutt dem i mindre biter. Kok gulrotbitene knapt møre i litt lettsaltet vann. Hell av kokevannet og rør inn ½ ss smør.
  5. Hell av kokevannet på potetene når de er møre og la dem dampe seg tørre et par minutter. Mos dem grovt. Rør inn resten av smøret og melk, og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt mer melk.

Løft fisken ut av kokevannet med en hullsleiv og over på litt kjøkkenpapir før du løfter den videre til tallerken eller fat. Slik slipper du å få for mye av kokevannet.

 

 

Comments are closed.