https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/kokt-laks-med-agurksalat-og-sandefjordsmor/
https://www.godt.no/oppskrift/7990/bent-stiansens-kokt-laks-med-agurksalat-og-sandefjordsmoer
Fisk
3 porsjoner
- 600 g laks i skiver
- 1 1⁄2 l vann
- 4 1⁄2 ss salt
- 1 1⁄2 ts hel pepper
Agurksalat – oppskrift
Sandefjordsmør – oppskrift
1 porsjon (2 porsjoner)
Sandefjordsmør:
- 50 g kaldt smør i terninger (100 gr)
- 1⁄2 dl kremfløte (1 dl)
- 1⁄4 ss hakket frisk kruspersille (1/2 ss)
- 1⁄4 ss sitronsaft (1/2 ss) – kan bruke flaske
- 1⁄8 ts salt (1/4 ts)
- 1⁄16 ts malt hvit pepper (1/8 ts)