Kilde: Kremet elggryte eller hjortegryte | Oppskrift – MatPrat
Laget 1. gang 29/11-20. Veldig godt.
588 gr grytekjøtt av elg, kjøpt på Meny
2 x 250 ml viltkraft fra Jacobsutvalgte
Stod å trakk på lav varme i 1 time, først da var kjøttet blitt mørt. (25-30 min i oppskriften). Gjorde dette et par timer før middagen skulle lages, i jerngryte. Helte deretter over i annen kjele (siden resten skulle gjøres et annet sted).
4 porsjoner iflg, Matprat. (Jeg brukte 588 gr til 3 voksne)
- 500 g grytekjøtt av elg
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 ss margarin
- 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
- 150 g aspargesbønner
- 200 g skogsopp eller annen sopp
- 1 pose stjerneløk (delikatesseløk). Jeg brukte 4-5 delikatesseløk.
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 4 skive brunost
- 1,5 ss maisstivelse (maizena)
SLIK GJØR DU
- Brun det godt i en jerngryte sammen med småløk. Tilsett buljong, kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke minst 20-30 minutter. sjekk at kjøttet er mørt. Brukte 60 min 29/11-20
- Del sopp i skiver (kjøp ferdig skivet) og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.
- Ha i crème fraîche og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.
Server kremet elggryte med kokte poteter og tyttebær.
Ta av kraften, mens du steker. Hell denne tilbake når stekingen er ferdig – sammen med annen kraft.
c
Elggryte med kokte poteter og tyttebærsyltetøy