32 stk (15 stk) eller 6 (3) stenger. I parentes bakerst, justert oppskrift – etter første baking 30/4-17.
(Gammel oppskrift – ble nok komponert av mor).
1 liter mel (7,5 dl)
250 gr smør (190 gr)
6 ss sukker (4,5 ss)
2 egg (1 1/2 egg) – resten til pensling
2 1/2 dl vann (1,9 dl)
50 gr gjær (37,5 gr)
Heves en gang i ca 1 1/2 time
Stekes i 12 – 14 minutter på 225 grader
Eggekrem:
4 dl (2 dl) lett melk
4 ss (2 ss) sukker
4 ss (2 ss) smør
4 ss (2 ss) potetmel
Løs opp potetmel i litt av den kalde melken tilsett deretter i kjelen
1,5 (1 ts) vaniljesukker — smak til
2 (1) egg
Du må la kremen bli tykk nok før du tilsetter eggene, så ikke den blir rennende.
- Kok opp potetmel, melk, smør og sukker i en gryte.
- Skal IKKE koke, rør godt hele tiden.
- Ta gryten av varmen og ha i sammenvispet egg og vaniljesukker.
- Sett i vannbad for avkjøling
4/2-18: Se oppskrift til Prinsessekake. Ble ikke tykk når jeg lagde den 4/2-18. Ser ikke at jeg gjorde noe feil – rørte kanskje i for kort tid. Kan evnt. prøve med Piano vaniljekrem en gang.
—-
Eggekrem – Prinsessekake
Hjemmelaget (lages mens deigen heves)
2 1/2 dl lettmelk
1 stort egg
2 ss sukker
1 1/2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker (has i, når det settes i vannbad for avkjølig
- Ha alt unntatt vaniljesukker i en liten kjele.
- Varm opp under opprøring – pass på å røre hele tiden og pass på at det ikke begynner å koke.
- Rør til det begynner å stivne (10 – 15 minutter).
- Når det er passe stivt, settes i vannbad for å bli helt kaldt.
- Rør inn vaniljesukkeret.
- Må være helt avkjølt før det brukes i kaken.
——–
Ta litt melis i en kopp, tilsett litt og litt (veldig lite) vann mens du rører rundt slik at melisen løser seg med vannet. Skal være litt tykt. Smør det på – se bilde neders + øverst.