Form: 22 – 24
https://www.godt.no/#!/oppskrift/5185/suksessterte (8 personer, form 22 – 24)
Halv kake – form ca 12 cm
Bakt 1. gang 12.11.2017.
Bunnen ble bakt kvelden før, og stod i kjøleskapet til neste dag. Gikk veldig bra.
Ingredienser
2 eggehviter
75 gr melis
75 gr mandler
Suksesskrem
2 eggeplommer
0,5 dl kremfløte
63 gram sukker
0,5 ts vaniljesukker
75 gr kaldt smør
Slik gjør du
- Sett steikeovnen på 160 grader.
- Mal mandlene.
- Bland med melis.
- Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn.
- Stek i smurt form (ca 12 cm i diameter) i 30-35 minutter.
- Avkjøl i formen.
Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen. - Tips: Av en nøttebunn kan du lage suksessterte eller du kan lage en enkel kake av den ved å pynte med krem og bær.
Suksesskrem
Rør alle ingrediensene unntatt smøret sammen i en kjele og varm opp på svak varme.
- Rør hele tiden.
- Når den første boblen kommer, trekker du kjelen av platen.
- Da skal kremen ha en fyldig konsistens.
- Skjær smøret i terninger og rør dem straks inn i kremen.
- Rør kremen glatt og jevn og sett den kaldt til den stivner.
- Legg bunnen på fat og bre over kremen.