Fra mors svarte perm. Bakt 1. gang 22/11-23, Tok ca 1 time og 45 min. Gode, men litt kompakte.
Heves en gang. ca 22 stk står det, men prøv 2 x 7 = 14 stk. (7 stk).
1 liter hvetemel (1/2 liter hvetemel – eller 4 dl hvetemel og 0,75 dl sammalt fin)
4 ss smør, smeltet (ca 2 ss smeltet smør)
2 dl melk (1,5 dl lettmelk)
1 1/2 dl vann (1/4 dl vann)
50 gr gjær (25 gr gjær)
1 ts salt (1/2 ts salt)
1 ts sukker (1/2 ts sukker)
Slik gjør du det:
Rør ut gjæren i melk/vann (forhåndsvarmet til 37 grader)
Smelt smøret
Arbeid deigen godt
Kna deigen på bordet
Trill ut 2 x 7 rundstykker
Heves på plate til dobbel størrelse (50 min – lot det heves i 60 min 22/11-23)
Stekes i 12 – 14 minutter midt i ovnen på 245 grader
Før heving: