Rundstykker med kesam

Funnet på tine.no i 2008. Ligger ikke der nå (13.12.2017)

Tidsforbruk: 

 

Ingredienser – 8 rundstykker:

2 ss smør

2 dl skummet melk (eller ekstra lett melk)

1 dl Kesam mager

25 gr gjær

1 ts salt

1 dl grov sammalt hvete

6 dl hvetemel

Pensling og pynt:

1 egg

Sesamfrø eller valmuefrø

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 225 grader
  2. Varm melk og smør til 37 grader.
  3. Smuldre gjær i en bolle
  4. Hell melken over gjæren og løs opp gjæren
  5. Tilsett kesam, salt og det meste av melet
  6. Arbeid alt sammen til en smidig deig. 
  7. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca 30 min

 

  1. Del deigen i 8 biter og trill til boller
  2. Legg på bakepapir på stekeplate
  3. Sett til heving i ca 20 minutter

 

  1. Pensle med sammenvispet egg
  2. Strø over sesamfrø eller valmuefrø
  3. Stek ved 225 grader i 10 min midt i ovnen
  4. Avkjøl på rist

 

Rundstykkene kan fryses

 

Comments are closed.