Funnet på tine.no i 2008. Ligger ikke der nå (13.12.2017)
Tidsforbruk:
Ingredienser – 8 rundstykker:
2 ss smør
2 dl skummet melk (eller ekstra lett melk)
1 dl Kesam mager
25 gr gjær
1 ts salt
1 dl grov sammalt hvete
6 dl hvetemel
Pensling og pynt:
1 egg
Sesamfrø eller valmuefrø
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 225 grader
- Varm melk og smør til 37 grader.
- Smuldre gjær i en bolle
- Hell melken over gjæren og løs opp gjæren
- Tilsett kesam, salt og det meste av melet
- Arbeid alt sammen til en smidig deig.
- Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca 30 min
- Del deigen i 8 biter og trill til boller
- Legg på bakepapir på stekeplate
- Sett til heving i ca 20 minutter
- Pensle med sammenvispet egg
- Strø over sesamfrø eller valmuefrø
- Stek ved 225 grader i 10 min midt i ovnen
- Avkjøl på rist
Rundstykkene kan fryses