Rundstykker, halvgrove 12 stk

Kilde:  https://kvardagsmat.no/2014/07/08/halvgrove-rundstykke/

 

Ingredienser

  • 4 dl lunket melk
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss smeltet smør
  • 4 dl grov sammalt hvetemel
  • ca 6 dl hvetemel

Slik gjør du det

 

  • Smelt smøret og varm mjølka til det er fingervarmt. Ha det i bakebollen.
  • Tilsett det tørre, hald tilbake litt av kveitemjølet, og elt. Juster mjølmengda mot slutten om det trengst.
  • Dekk med plast eller lokk og hev til dobbel storleik eller så lenge du har tid. (ca 40 min)

 

  • Form ca 12 avlange rundstykker, dekk med plast.
  • La etterheve i ca 30 min.

 

  • Steik midt i omnen på 225 grader, over og undervarme, i 15-20 min.
  • Avkjøl på rist.

 

 

Tar ca 2 timer

 

Comments are closed.