Kilde: https://kvardagsmat.no/2014/07/08/halvgrove-rundstykke/
Ingredienser
- 4 dl lunket melk
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 1 ss smeltet smør
- 4 dl grov sammalt hvetemel
- ca 6 dl hvetemel
Slik gjør du det
- Smelt smøret og varm mjølka til det er fingervarmt. Ha det i bakebollen.
- Tilsett det tørre, hald tilbake litt av kveitemjølet, og elt. Juster mjølmengda mot slutten om det trengst.
- Dekk med plast eller lokk og hev til dobbel storleik eller så lenge du har tid. (ca 40 min)
- Form ca 12 avlange rundstykker, dekk med plast.
- La etterheve i ca 30 min.
- Steik midt i omnen på 225 grader, over og undervarme, i 15-20 min.
- Avkjøl på rist.
Tar ca 2 timer