Kilde: www.Trinesmatblogg.no – grove rundstykker (2010)
18 – 20 rundstykker/minibaguetter. Bakt første gang 3/2-18. Meget gode.
Ingredienser:
Varm smør, melk og vann til 37 grader.
Smuldre gjær i bakebollen og tilsett saltet. (Saltet får gjæren til å løse seg raskere i væsken).
Tilsett litt væske og rør til all gjæren er løst opp, tilsett resten av væsken.
Ha i all det grove melet, og rør sammen.
Tilsett litt og litt hvetemel, rør/elt inntil deigen er blitt fin og slipper bollen.
Sett bollen på et lunt/varmt sted med plast eller plastlokk over.
Heves i 30 minutter
Sett stekeovnen på 225 grader
Elt deigen på bakebordet. Del den i 2.
Hvert emne deles i 9 – 10 biter.
Form biten til minibaguetter (avlange) eller rundstykker – settes på stekebrett med bakepapir.
Dekk med plast (f.eks. en ren ubrukt plastpose som er delt i to) og la etterheve i 30 minutter på et varmt lunt sted.
Pensle med melk og strø gjerne valmuefrø, sesamfrø, tilsv. over.
Stekes midt i ovn ved 225 i 12 – 15 minutter til de er gyldne og lett brune under
Avkjøles på rist.